Lotte van Ha´nk ć

24 april 2012 

Vandaag is er einde gekomen aan 3 weken van zorg en hoop. 
Wat waren we drie weken geleden blij en opgelucht dat onze shetlandpony Lotte van Ha´nk een gezond merrie veulen ter wereld had gebracht. 
Zelf was ze in de week voor de geboorte er niet goed aan toe, maar we moesten het afwachten tot dat het veulen geboren was. Het veulen was nog geen dag oud, en toen hebben we haar met Lotte naar de kliniek gebracht, vet in het bloed kans 50/50 we gaan er voor, veulen doet het goed op de immuun therapie en Lotte wordt ook weer beter. Na 1 week mogen we haar ophalen en noemen we het veulen Felice, wat een geluk!! Lotte heeft veel van haar kracht verloren, en we doen er alles aan om haar te helpen. Maar na een dag of tien gaan we toch weer op haar verliezen, slecht eten en ook moeilijk bewegen, bevangen? De dierenarts stelt weer allerlei therapiŰn in. We blijven hopen en haar de kans geven om te herstellen, maar na de behandeling van gisteren keek ik in haar mooie ogen het licht was aan het doven ze kon niet meer, afgelopen zaterdag zijn we begonnen met het bijvoeren van Felice ze drinkt heel keurig en brutaal uit een emmertje veulenmelk. Vanmorgen lag Lotte plat in het hok, het veulen kriebelde aan haar oren, maar ze kwam niet meer overeind terwijl Felice veulenmelk dronk waren wij bij Lotte en streelde haar en vertelde we haar dat we zo trots op haar waren, dat ze zo lief was en dat het genoeg was, ze had alles gegeven en voor dat de dierenarts er was, was het voorbij. Gelukkig. We zijn heel verdrietig, 
16 jaar een prachtige lieve pony altijd mooi ook al zat ze onder de modder, mooie resultaten op de keuringen, zoveel goede herinneringen en die blijven en Felice heeft haar naam mee geluk en een Lot(te) uit de loterij!! Dank je Lotte voor zoveel onbaatzuchtige vriendschap. Het is goed zo!!

Lotte van Ha´nk

S.120205  Kroon/Preferent  6 * 1e premie 

1997 + 1998 Jeugdkampioen Hoornaar

2004 Dagkampioen Hoornaar

Lotte heeft op de keuringen altijd van zich doen spreken, ze werd in 1996 reserve Veulen Kampioen in West-Brabant.

In 1997 en 1998 Jeugdkampioen in Hoornaar en in 2004 Dag kampioen in Hoornaar.

Haar nakomelingen doen ook mee voor de prijzen. Tracy werd in 2004 Jeugd Kampioen en in 2007 Dag en Ere Kampioen in Hoornaar.

Anne-Lotte werd in 2007 reserve Veulen Kampioen en in 2008 reserve Jeugd Kampioen in Hoornaar.

Info

                            VV. Asterix van Dorpzicht S.981 Preferent/IBOP-B 

V. Fedor van de Lindenhoeve S.800445  

                            VM Brigitte van Richtershof S. 99419

 

                            MV. Marlando van Stal Volmoed S.733 Preferent/IBOP-B 

M. Daisy van de Stoommolen S. 102825 Kroon/Preferent 

                            MM. My Fly van Bunswaard S. 23390 Kroon/Preferent

Afstamming uitgebreid: